EN

Блаженніший Святослав: «Медичні працівники — це руки Божі, які торкають ран України»

27 липня 2024, 16:00 667

«Господь Бог покликає вас, медичні працівники, бути Його руками зцілення у сьогоднішньому світі». Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час молебню за медпрацівників з нагоди їх професійного свята. 27 липня, в День пам’яті святого великомученика й цілителя Пантелеймона, у Патріаршому соборі в Києві відбулася щорічна урочиста церемонія нагородження Орденом святого Пантелеймона.

Блаженніший Святослав: «Медичні працівники — це руки Божі, які торкають ран України»

«Сьогодні вся Україна, українське суспільство, відкриває двері свого серця до вас, які своєю професійністю, героїзмом, людяністю і милосердям рятуєте людські життя в часи цієї жорстокої, нелюдяної війни», — зазначив Глава Церкви, звертаючись до медпрацівників.

Предстоятель підкреслив, що лікарі є носіями милосердя і зцілення, подібно до святого Пантелеймона. Відтак він наголосив, що «сьогодні на медиків України з подивом дивиться цілий світ».

«Медичні працівники з цілого світу будуть від вас набиратися досвіду, — зазначив Патріарх. — Бо можливо таких трагедій, як має сьогодні Україна, не було ніде у світі. Ця трагедія, з одного боку, є викликом, а з іншого — нагодою здобути досвід та ним ділитися. Тому вам сьогодні дякує Україна!».

Особливу увагу Блаженніший Святослав приділив медикам, яких ворог незаконно утримує в російському полоні, та за тих, хто на фронті: «Сьогодні ми хочемо молитися за тисячі лікарів, які рятують людське життя і є носіями людяності і милосердя там, де ворог сіє смерть».

На завершення Глава УГКЦ висловив глибоку вдячність усім медичним працівникам за їхню самовіддану працю. «Дякуємо вам за вашу працю та відданість. Ця молитва сьогодні за вас, щоб ваші руки рятували ще багато-багато людського життя, — побажав Блаженніший Святослав. — Нехай Господь Бог усіх вас благословить! Бо разом з такими, як ви, ми можемо сказати: „Ми разом йдемо до перемоги“».


Варто зазначити, що 27 липня у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві відбулася урочиста церемонія нагородження Орденом святого Пантелеймона — найвищою громадською відзнакою за професіоналізм і милосердя, яку вручають медичним працівникам щороку у День пам’яті святого великомученика й цілителя Пантелеймона.

Департамент інформації УГКЦ

Персони

Дивіться також