EN

Звернення Глави УГКЦ у 9-й день війни, 4 березня 2022 року

4 березня 2022, 10:00 3

Слава Ісусу Христу!

Дорогі у Христі брати і сестри!

Вітаю усіх вас з золотоверхого Києва. Сьогодні, 4 березня, ми переживаємо 9-ий день цієї страшної війни. Ми бачили вчора жахіття бомбардувань наших міст — Сум, Харкова, особливо тяжкою була ситуація в Чернігові, де під бомбами загинуло щонайменше загинуло 33 людини.

Сьогодні про Україну можна сказати: ріки крові і море сліз. Але особливо під ранок усі ми стрепенулися, довідавшись, що палає Запорізька атомна електростанція.

Я сьогодні хочу звернутися до всіх тих, хто дбає про довкілля, хто дбає про екологічну свідомість людства, — негайно треба зробити все, щоб зупинити цю війну.

Бо не тільки людська гуманітарна катастрофа розгортається на наших очах, але можна завдати такого непоправного удару по Божому створінню, якого потім десятиліттями, століттями не можна буде поправити.

Україна пережила Чорнобиль і тепер стоїть на порозі нової атомної небезпеки, яка в десятки разів може бути гіршою.

З болем серця я бачу, як мільйони людей покидають Україну, як біженці. Сьогодні зранку я отримав новину про те, що вже майже мільйон біженців за цих дев’ять днів покинули Україну.

До вас, дорогі діти, доньки і сини нашого народу, кажу: чекаємо вас назад додому. Чекаємо вас назад додому, коли над Україною буде мирне небо. Ваша мати Церква буде супроводжувати вас, допомагати вам там, де занесе вас лихоліття війни.

Але Україна стоїть! Україна бореться. Хочу вкотре подякувати і поблагословити наше українське військо, наших воїнів, дівчат і хлопців, які захищають мир в Україні, завдяки яким сьогодні, на дев’ятий день війни, ми ще живі, завдяки яким Україна перемагає, Україна стоїть, Україна бореться.

Україна теж і молиться. Тут, у Києві, ми відчуваємо, що покровителем нашого міста є Архистратиг Михаїл, який кличем «Хто як Бог» скинув у безодню люцифера, провідника диявольського війська — того, хто постав проти Божої істини.

Ми сьогодні відчуваємо, що Архистратиг Михаїл з усім небесним воїнством бореться за Україну.

Так багато людей з різних частин України зверталися до мене зі словами: Ось, ми бачили світлих ангелів над українською землею.

Ми сьогодні молимося: Архистратиже Михаїле і все небесне військо, усі небесні сили безплотні, воюйте за Україну, скиньте того диявола, який напастує нас, вбиває, несе розруху і смерть.

Хочу сердечно подякувати всім вірним нашої Церкви на поселеннях — у Канаді Північній Америці, у Західній Європі, які приймають біженців, які збирають гуманітарну допомогу, роблять усе можливе, щоб допомогти ближньому діяльною християнською любов’ю.

Боже, благослови Україну, Боже, зупини війну! Нехай сили нашої молитви, підсиленої Твоєю благодаттю, стане щитом віри для нашої Батьківщини. Боже, дай Україні мир!

Благословення Господнє на вас з Його благодаттю і чоловіколюб’ям завжди нині і повсякчас і навіки вічні. Амінь.

Персони

Інші фото та відео

Дивіться також