EN

Звернення Глави УГКЦ у 27-й день війни, 22 березня 2022 року

22 березня 2022, 10:00 3

Слава Ісусу Христу!

Дорогі у Христі, брати і сестри!

Сьогодні 22 березня 2022 року і Україна уже переживає 27-й день війни. Хоча йде війна, несправедлива, жорстока, кривава, смертоносна, але весна в Україні у своїх обіймах зігріває нашу землю. І ми, в надії на Бога, на Його силу, на Його покров і підтримку, боронимо свою землю.

Сьогодні я хотів би особливо подякувати нашим душпастирям і волонтерам, які в цих тижнях, днях невтомно служать своєму народові. Святіший Отець Франциск підкреслив, що нашим людям не бракує близькості своїх душпастирів.

Ми особливо сьогодні дякуємо і молимося за наших владик у Харкові, Запоріжжі, в Одесі. Я відвідав наших священиків на теренах Київської архиєпархії, яка сьогодні справді є позначена цією лінією вогню. В нас є окуповані містечка і села, а є частина архиєпархії, яка перетворилася на зону служіння, яка приймає біженців з гарячих точок, яка є місцем, де кожен може знайти необхідну допомогу. Наші парафії, зокрема, на Житомирщині, Вінничині, Київщині, перетворилися на гуманітарні хаби, що намагаються доправити гуманітарну допомогу туди, де її справді потрібно.

Спілкуючись з нашими військовими капеланами, в їхніх очах, в їхньому серці я відчув біль за загиблими воїнами, біль за пораненими цивільними. Але, дивлячись в очі наших священиків, наших душпастирів, наших волонтерів, в їхніх очах я побачив перемогу України, бо вони працюють для неї, вони живуть для неї, вони прямо живуть у наших храмах. Побачив я священика, який ночує у захристії поруч зі святим вівтарем, і разом з ним усі волонтери, які намагаються служити. А весь храм заповнений гуманітарною допомогою і люди невпинно линуть туди для того, щоб отримати найнеобхідніше.

Сьогодні хочу дуже подякувати усім тим, хто збирає гуманітарну допомогу для України. Хочу вас запевнити, що наша Церква все зробить, щоби кожен цент, кожна подарована річ дійшла до свого адресата, знайшла конкретну особу, для якої ви вчинили акт милосердя.

Ми сьогодні молимося, щоб Господь Бог послав разом із весняним сонцем мир для України. Нехай зупиниться війна! Нехай Господь Бог поблагословить нашу землю Своєю Любов’ю і Своїм миром! Молімся за тих, хто постраждав від війни! Помагаймо тим, хто бореться за життя! Молімся за Україну!

Благословення Господнє на вас з Його благодаттю і чоловіколюб’ям завжди нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Персони

Інші фото та відео

Дивіться також