EN

«Милосердя змінює світ»: Глава УГКЦ зустрівся із власниками соціально відповідальних підприємств

12 грудня 2021, 12:24 13

У неділю, 12 грудня, у Патріаршому домі у Львові відбулася зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава із власниками соціально відповідальних підприємств Львова та Львівщини, яких об’єднує прагнення чинити добро та ділитися з потребуючими.

«Милосердя змінює світ»: Глава УГКЦ зустрівся із власниками соціально відповідальних підприємств

Подія з ініціативи Комітету соціального бізнесу Жіночої ділової палати України та за підтримки адміністрації Патріаршого дому відбулася вперше.

Як розповіла у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ комерційна директорка Патріаршого дому п. Мирослава Полець, задум нагородження соціально відповідальних підприємств виник ще влітку.

«Саме тоді я запропонувала провести нагородження в особливому місці — Патріаршому домі, який також є соціально відповідальним підприємством. А надалі ми працювали, щоб мати особливий захід за участі високоповажного гостя — господаря Патріаршого дому Блаженнішого Святослава. З цієї нагоди ми просили організувати презентацію збірки проповідей Глави УГКЦ і просили його вручити подяки людям, для яких любов і милосердя є не просто гарними словами», — зазначала пані Мирослава.

На її переконання, будь-які об’єднавчі ініціативи є дуже важливими для нашої Церкви, щоб синхронізувати дії бізнесу і Церкви у служінні людям.

Гостей особисто зустрічав господар дому — Блаженніший Святослав, запрошуючи на спільну молитву до храму Благовіщення Пресвятої Богородиці Патріаршого дому.

Початок зустрічі музично супроводжувала відома львівська музикантка Івана Митроган грою на арфі в холі дому.

Зустріч розпочалася Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Отець і Глава УГКЦ.

Предстоятель подякував усім гостям, які прибули на молитву до Патріаршого дому: «Напередодні я думав, як до вас звернутися, і знайшов в апостола Павла ось фразу „домашні Божі“. Це слово дуже підходить до нашої сьогоднішньої зустрічі тут, у Патріаршому домі. Тому, домашні Божі, дуже дякую, що ви, відповівши на наше запрошення, прибули до дому Глави Церкви у Львові».



Опісля відбулася презентація книги проповідей і промов Блаженнішого Святослава «Слово Боже — живе і діяльне». Презентацію модерував Володимир Глащенков, засновник і організатор бізнес-сніданків у Львові.

Під час презентації Блаженніший Святослав поділився своїм досвідом написання проповідей, які, за його словами, є особливим жанром мовлення.

Глава УГКЦ розповів, що не пише текстів проповідей наперед, бо «заготовлене слово є мертвим».

Блаженніший порекомендував читати не більше однієї проповіді на день, щоб дати можливість Божому слову проникнути в серце.

«Мої проповіді містять три пункти, що можна легко простежити. У першому пункті завжди йде мова про Бога, про те, яким Він є. Бо Святе Письмо — це Боже одкровення, де Бог себе відкриває. Другий пункт — це наша відповідь на те, що Бог до мене промовив, або що я можу йому на це відповісти. А третє — це пристосування розмови з Богом до певних життєвих обставин, бо важливо говорити про реальні обставини, біди і проблеми, хвороби, з якими люди живуть щодня, щоб вони могли розуміти проповідника і щоб він не видавався їм відірваним від життя… Вважаю, що моя проповідь, як проголошення Божого слова, досягла мети, коли люди зрозуміли ці три пункти», — розповів Отець і Глава Церкви.

Після презентації книжки відбулося нагородження власників підприємств.

Завершилася зустріч представників Церкви і бізнесу фуршетом, під час якого перед гостями виступав квартет LeonVoci та Павло Табаков, який виконав уривок з опери про митрополита Андрея Шептицького.

Департамент інформації УГКЦ

Персони

Дивіться також