EN

«Лише Божа ідеологія може зберегти Україну та Богом створений світ» — екореферент Харківський у Кременчуці

18 жовтня 2022, 14:26 150

16 жовтня у м. Кременчук, що на Полтавщині, у парафії Успіння Пресвятої Богородиці відбулися екологічні місії задля порятунку створіння, які провів отець Максим Кролевський, екореферент Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті.

«Лише Божа ідеологія може зберегти Україну та Богом створений світ» — екореферент Харківський у Кременчуці

Екодушпастир завітав до вірних УГКЦ у м. Кременчук на запрошення отця пароха Романа Атамана.

Розпочалася місія Божественною Літургією, у якій священники разом із вірними окремими молитовними проханнями молилися за збереження України від воєнного лихоліття, молилися про мир, спокій на українських землях та за повну перемогу над ворогом-агресором. Роздумуючи над словами недільного Євангелія, отець Максим поділився своїми думками стосовно Христових слів до апостола Петра: «У сучасному глобалізованому світі існує дуже багато антилюдських ідеологій, які хочуть „ловити“ людей. Досить часто ці філософські концепціїї приходять під дуже позитивними гаслами. Але потім за гаслами слідом йде зло, смерть, біда та руйнування Богом створеного світу. Яскравий приклад таких згубних речей — це ідеологія „руского міра“, яка сьогодні руйнує життя людей, спустошує нашу землю».

Екореферент переконаний, що лише одна — Божа ідеологія, яка основується на Євангелії, на християнських цінностях, любові, взаємоповазі — може зберегти наше життя, Україну та цілий Богом створений світ.

Душпастир наголосив на тому, що усім нам з особливою увагою потрібно поставитися до ощадливого використання енергоносіїв цього року, бо в цьому теж дуже і дуже визначається реалізація наших християнських цінностей.

По завершенні Святої Літургії екореферент звернувся до вірних з екологічним словом у якому, демонструючи «валізку енергоефективності», допоміг краще познайомитися з правильними методами, способами та елементами енергозбереження, щоб кожен міг усвідомити свою особисту відповідальність за Богом створений світ.

На завершення екореферент подякував о. Роману і парафіянам за спільну молитву та ділення Словом Божим.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Бюро УГКЦ з питань екології

Локації

Дивіться також